Begüm Nur Alkış

2017’NİN PARLAYAN YILDIZLARI HİSSE FONLAR

10.07.2017

2017 yılının en fazla değer kazanan emeklilik fonları hisse senedi emeklilik fonları oldu. Son altı ayda aylık ortalama yüzde 4,45 oranında kazandıran emeklilik fonlarının getirileri tüm yatırım araçlarının getirilerinin üzerinde.

Gelişmekte olan ülkelere para akışı yaşandığı dönemlerde bol likiditenin sağladığı avantajla hisse fonlarında çok daha hızlı hareketler gerçekleşiyor. Hisse emeklilik fonları, uzun vadeli düşünen genç emekliler için tam bir fırsat oluşturuyor. Yılbaşından bu yana gelişmekte olan ülkelere 40 milyar TL'nin üzerinde para girişi yaşandı. Bu da en yüksek getirilerin hisse emeklilik fonlarında oluşmasını sağladı. Yılın ilk altı ayında hisse senedi emeklilik fonlarının getirisi yüzde 29,55 olarak gerçekleşti. İlk altı ayda aylık ortalama yüzde 4,45 oranında kazandıran hisse emeklilik fonlarının altı aylık getiri ortalamaları tüm yatırım araçlarının üzerine çıktı. Fon sepeti fonları ise 2017 yılının ilk yarısında yüksek getiride hisse senedi fonlarının hemen altında yer aldı. Fon Sepeti fonlarının 6 aylık getirileri incelendiğinde, getirilerin yüzde 17,35 oranında gerçekleştiği görülüyor. Aylık ortalama getiri ise yüzde 2,72 oranında bulunuyor.

EMEKLİLİK FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Emeklilik fonlarında yılın ilk altı ayında en fazla kazandıran emeklilik fonları Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu, Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu, Cigna Finans Emeklilik Ve Hayat A.Ş. Birinci Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu oldu.

Alternatif seçenekleri değerlendirerek getirilerinizi arttırabileceğinizden, emeklilik fonlarında en fazla kazandıran fonları takip edebilir, istikrarlı getiren fonları izleyerek fon planlarınızı yeninden gözden geçirebilirsiniz.

İLK YARIDA EN FAZLA KAZANDIRAN 3 EMEKLİLİK FONU

1- Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu

2- Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu

3- Cigna Finans Emeklilik Ve Hayat A.Ş. Birinci Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu

Besanaliz.com'da fon kategorileri bazında en fazla kazandıran fonları aşağıda ilgili linkten inceleyebilirsiniz.

Yılbaşından bu yana en fazla kazandıran emeklilik fonları (http://www.besanaliz.com/FonGetirileri/Getiri)

Emeklilik fonunu aldığınız tarihe göre fon getirilerini karşılaştırma (http://www.besanaliz.com/TarihAraligiGetiri/FonTarihGetirileri)